CF retail
Inspireert en bouwt aan onderscheidende winkelconcepten

Vakantie-boeken-tips!

01-06-2013 door

Op vakantie uitrusten én inspiratie opdoen? In alle hectiek van de dag kom je vaak niet toe aan je broodnodige portie vakliteratuur. Hier een selectie boeken om lekker ontspannen vanuit een hangmat of na een heerlijke wandeling door de natuur weer helemaal up to date te raken.

De tafel van 7

Dit boek is wat mij betreft een echte vakantie-aanrader en must read voor iedereen die in onzekere tijden na zijn vakantie geïnspireerd aan de slag wil.

We weten inmiddels allemaal dat de wereld verandert. Dit inspirerende boek maakt echter op begrijpbare wijze het hoe en wat van de lopende trends duidelijk. Van auteur en trendwatcher Herman Konings.

www.nxt.be

Klanthelden

Overtref de verwachtingen van je klant. Het lijkt zo eenvoudig en dat kan het ook zijn na het lezen van dit boek.

De klant is koning, maar die weet ook niet precies wat hij wil. Hoe zorg je ervoor dat jij het wel weet en je de koning te klant houdt? Spreek het onbewuste van de klant aan. Van de auteurs Berry Veldhoen en Stephan van Slooten.

Groeimodellen

Ben jij ondanks je vakantie in voor iets serieuzer leesvoer dan is het boek Groeimodellen, ondanks dat ie er al weer even is, een echte aanrader.

‘Er lijkt geen ontkomen meer aan: vrijwel iedere organisatie wordt momenteel geconfronteerd met sterk veranderende marktomstandigheden. Dit noodzaakt bedrijven stappen te ondernemen omdat ze bij ongewijzigd beleid over enkele jaren wellicht niet meer bestaan.’

Van de auteurs Yousri Mandour, Kris Brees en Roy Wenting.

Happy Profit

Nog niet verschenen maar met deze auteur nu al een vakantie-tip!

Happy Profit wil de negatieve spanning rond winst en groei wegnemen en ziet de uitdagingen van de wereld als een enorme kans voor succesvolle merken en bedrijven.

Van, sorry wederom een Belgische auteur, Herman Toch.

www.dreamsandfears.com


13 tips van de succesvolste pizzabakker van Nederland

In het boek 13 tips van de succesvolste pizzabakker van Nederland

beschrijft ondernemer Phillipe Vorst hoe hij van scratch af aan in twintig jaar de grootste pizzaketen van Nederland opbouwde: New York Pizza. Het is boek hapt weg als een heerlijk verse pizza en geeft dertien concrete tips om sneller te groeien en te vernieuwen.

Van Retaildenkers Rupert Parker Brady  en Maarten Beernink.

www.retaildenkers.nl

Prikkel de Koopknop

Tot slot mijn eigen boek. Het boek Prikkel de Koopknop leest lekker weg in de Franse zon, tussen Scandinavisch groen, op het strand van de Maldiven en alles er tussenin. Met Prikkel de Koopknop ben je weer helemaal bij op het gebied van consumententrends, de ontwikkelingen in retail en hoe je deze vertaalt naar je winkelvloer. Als geen ander weet je hoe je van een ‘shopper’ en ‘buyer’ maakt.

Tags: , , ,