CF retail
Inspireert en bouwt aan onderscheidende winkelconcepten

Retailtips #10: beleving in de bruidswinkel

17-01-2015 door

Retailtips en ervaringen van de beste bruidswinkel van Nederland

In 2014 won De Bruidshoek voor de eerste keer de prijs voor ‘beste bruidswinkel van Nederland’. Robert Jan van Haagen, de eigenaar, leerde toen jurylid Carin Frijters van CF retail kennen en nodigde haar uit om te komen praten. “Want hoewel we die prijs wonnen in 2014 en later in 2015, wilden we niet stil blijven zitten. Ik vond dat zo’n inspirerend gesprek, dat ik me heb ingeschreven voor de Mastercourse de winkel als THEATER. De boodschap van Carin: Je doet veel goed, maar je werkt té hard aan je winkel. Kijk ook eens wat er daarbuiten gebeurt.” Retailtips #10: beleving in de bruidswinkel.

Goed onderbouwen

De mastercourse gaf vooral veel inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen. En die prachtige locaties zijn bijzonder; zo konden wij een kijkje nemen bij Philips, echt uniek. Je bent in de cursus breder bezig waarbij er van alles ‘in de week’ wordt gelegd. Je leert veel en slaat die informatie allemaal op. Toen wij zo’n driekwart jaar later gingen verbouwen, hebben we veel in de praktijk gebracht. Echt de puntjes op de i gezet wat ons winkelconcept betreft. Dankzij de mastercourse konden we onze keuzes bovendien goed onderbouwen.

Frisse feedback
Voor ons is het verschil enorm. We hadden een heel strak georganiseerde winkel met tevreden klanten. Wat we hebben toegevoegd is: kijken wat we willen uitstralen. Het gaat nu veel meer om beleving en daarin hebben we enorme stappen gemaakt. We werken bovendien veel meer samen met andere bedrijven, ook al nieuw voor ons. Dat is overigens ook wel één van de leuke dingen aan de cursus; je bent er met allemaal andere ondernemers. Je neemt je eigen bedrijf natuurlijk als uitgangspunt, en daar krijg je frisse feedback op. Soms dat je écht denkt van ‘hé, zo heb ik er nog niet naar gekeken’, en dat is leerzaam!

Retailen als een pro in 10 lessen
Van consumententrends tot winkelrouting en van hoe je de zintuigen inzet om mensen meer te laten kopen tot slimme en inspirerende productpresentaties; samen met acht experts uit het veld neemt Carin Frijters je in de Mastercourse mee langs alle ins en outs van retail in deze tijd.

De Mastercourse Retail start in het najaar 2016 op vrijdag 30 september 2016.

 

Mastercourse de winkel als THEATER

Meer tips van experts:

Wat hebben deelnemers aan vorige edities er geleerd en hoe passen zij hun kennis toe? Een serie met tips, ervaringen en best practices.

 

Ook enthousiast geworden van alle verhalen van de voorgangers van de Mastercourse de winkel als THEATER en wil je je direct inschrijven. Dat kan hier Inschrijven mastercourse

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,